Boek
Nederlands

De uitverkorene

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Nienke lijkt, net als haar oma, het slachtoffer te zijn geworden van de vloek van de farao. De geheime Club van de Oude Wilg gaat op zoek naar de uitverkorene die de vloek kan opheffen. Vanaf ca. 12 jaar
Titel
De uitverkorene
Bewerker
Alexandra Penrhyn Lowe
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2008
255 p.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Het huis Anubis'
ISBN
9789059163300

Besprekingen

In dit vierde deel van de serie Het Huis Anubis* probeert Nienke met de andere leden van De Geheime Club van de Oude Wilg die ook in het internaat Het Huis Anubis wonen, de zeven opdrachten van de Egyptische wand te vervullen. Maar Victor, de huisbewaarder van het internaat en de man met het zwarte masker zitten hen steeds dwars. Deze laatste heeft Nienke het gif van de Egyptische kever toegediend dat haar ziek maakt en haar geheugen aantast. Bovendien spookt het in het Huis. Nienke, Fabian, Amber en Appie proberen er uit alle macht achter te komen wie de uitverkorene is, zodat ze de opdrachten kunnen vervullen. Spanning, mysterie, verliefdheid (Nienke en Fabian), jaloezie, verraad en vriendschap zijn de ingrediënten van dit hectische en popi speurdersverhaal, waarin wel erg veel gebeurt. Getitelde hoofdstukken, volle bladspiegel. Eenvoudig woordgebruik, veel dialoog. Omslagfoto met de hoofdrolspelers. Vanaf ca. 12 jaar. Zie ook www.hethuisanubis.com.

Over Alexandra Penrhyn Lowe

Alexandra Penrhyn Lowe (Heemskerk, 17 september 1974) is schrijver van boeken en scenario's, waaronder Het Huis Anubis, VRijland en de boekenserie De Laatste Wachter.

Levensloop

Penrhyn Lowe groeide op in Hoogeveen. Zij studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie werkte zij als redacteur voor televisie en tijdschriften. Begin 2006 begon zij als dialoogschrijver van de Nederlands-Vlaamse jeugdsoapserie Het Huis Anubis. Zij schreef daarnaast ook boeken bij de serie (De geheime club van de oude wilg, Het geheim van de tombe, De geheimzinnige vloek, De uitverkorene, Het geheim van Winsbrugge-Hennegouwen, De traan van Isis, De vloek van Anchesenamon).

Verder schreef Penrhyn Lowe de dialogen van de film K3 en de Kattenprins van de Vlaamse "meidengroep" K3. Samen met Anjali Taneja bedacht en schreef z…Lees verder op Wikipedia