Boek
Nederlands

De traan van Isis

+1
De traan van Isis
×
De traan van Isis De traan van Isis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Fabian en Noa worden bewusteloos in de hal aangetroffen. Noa heeft rode handpalmen en Fabian blijkt in coma te zijn. De artsen begrijpen niet waarom. De Club van de Oude Wilg gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De traan van Isis / boekbewerking door Alexandra Penrhyn Lowe
Bewerker
Alexandra Penrhyn Lowe
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2009
243 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Het huis Anubis'
ISBN
9789059163997 (softcover)

Besprekingen

Zesde, niet los te lezen deel in ‘Het Huis Anubis’*, een serie boeken gebaseerd op de gelijknamige populaire tv-jeugdserie over de avonturen van een groepje van negen middelbare scholieren dat in een internaat (Het Huis Anubis) woont. Daar ontdekt nieuwe Anubis-bewoner Nienke op de verboden zolder geheimzinnige (Egyptische) zaken die tot schatzoeken en vele andere avonturen leiden. Dit deel begint ermee dat Fabian en Noa bewusteloos in de hal worden aangetroffen. Noa heeft rode handpalmen, zij heeft dus de giftige steen van Nephthys aangeraakt. En wat is er met Fabian aan de hand? Lekker weglezend, spannend griezelavonturenverhaal vol actie en mysteries. Andere ingrediënten van dit verhaal zijn verliefdheid, jaloezie, verraad en vriendschap. Deze populaire jeugdserie is multimediaal in de markt gezet, naast de tv- en boekenserie zijn er ook nog een bordpel (Speelgoed van het jaar 2007), speelfilms, cd’s, een theaterproductie, een (online)adventuregame, schoolbenodigdheden en andere me…Lees verder

Over Alexandra Penrhyn Lowe

Alexandra Penrhyn Lowe (Heemskerk, 17 september 1974) is schrijver van boeken en scenario's, waaronder Het Huis Anubis, VRijland en de boekenserie De Laatste Wachter.

Levensloop

Penrhyn Lowe groeide op in Hoogeveen. Zij studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie werkte zij als redacteur voor televisie en tijdschriften. Begin 2006 begon zij als dialoogschrijver van de Nederlands-Vlaamse jeugdsoapserie Het Huis Anubis. Zij schreef daarnaast ook boeken bij de serie (De geheime club van de oude wilg, Het geheim van de tombe, De geheimzinnige vloek, De uitverkorene, Het geheim van Winsbrugge-Hennegouwen, De traan van Isis, De vloek van Anchesenamon).

Verder schreef Penrhyn Lowe de dialogen van de film K3 en de Kattenprins van de Vlaamse "meidengroep" K3. Samen met Anjali Taneja bedacht en schreef z…Lees verder op Wikipedia