Boek
Nederlands

De geheimzinnige vloek

De geheimzinnige vloek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De geheime Club van de Oude Wilg heeft de graal gevonden. Wanneer de clubleden de graal openen, ontsnapt er een vloek. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De geheimzinnige vloek
Bewerker
Alexandra Penrhyn Lowe
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2007 | Andere uitgaves
254 p.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Het huis Anubis'
ISBN
9789059162754

Besprekingen

De geheime club van de Oude Wilg heeft de graal gevonden. De club bestaat uit acht jongeren. Wanneer ze de graal openen ontsnapt er een vloek. Vanaf dat moment gaat er van alles mis. Kinderen die de serie op televisie kijken, kunnen dit boek goed volgen. Als je de serie niet kent, is het erg onduidelijk. Er gebeurt wel van alles in het verhaal, maar de verhoudingen onderling zijn minstens zo belangrijk. De handelseditie is niet stevig: na enkele keren lezen valt de plakrand uit elkaar. Derde*, niet los te lezen, deel naar de jeugdsoap 'Het Huis Anubis' van de zender Nickelodeon. Wordt vervolgd in het aangekondigde vierde deel: 'De uitverkorene'. Populair speurdersverhaal. Vanaf ca. 12 jaar. Zie ook www.hethuisanubis.com.

Over Alexandra Penrhyn Lowe

Alexandra Penrhyn Lowe (Heemskerk, 17 september 1974) is schrijver van boeken en scenario's, waaronder Het Huis Anubis, VRijland en de boekenserie De Laatste Wachter.

Levensloop

Penrhyn Lowe groeide op in Hoogeveen. Zij studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie werkte zij als redacteur voor televisie en tijdschriften. Begin 2006 begon zij als dialoogschrijver van de Nederlands-Vlaamse jeugdsoapserie Het Huis Anubis. Zij schreef daarnaast ook boeken bij de serie (De geheime club van de oude wilg, Het geheim van de tombe, De geheimzinnige vloek, De uitverkorene, Het geheim van Winsbrugge-Hennegouwen, De traan van Isis, De vloek van Anchesenamon).

Verder schreef Penrhyn Lowe de dialogen van de film K3 en de Kattenprins van de Vlaamse "meidengroep" K3. Samen met Anjali Taneja bedacht en schreef z…Lees verder op Wikipedia