Tour de France in de bib

website_tour_def.jpg

Dat de Tour de France op 6 juli 2019 op de Brusselse Grote Markt begint, is al even bekend. Deze Tour staat in het teken van een dubbele mijlpaal: de gele trui bestaat honderd jaar en Belgisch wielericoon Eddy Merckx vierde vijftig jaar geleden zijn eerste van vijf Tourzeges.

Bibliotheek Menen volgt dagelijks de Tour. We brengen jullie op de hoogte van het parcours, de ritwinnaars, de gele, groene en bolletjestrui, …

Bezoek vanaf 1 juli tot 2 augustus 2019 onze tentoonstelling over de Tour met panelen van wijlen Nesten, foto’s uit de Tourgeschiedenis, een echte koersfiets, truitjes, enz. Het KOERS. Museum van de Wielersport en de Organisatie Gent-Wevelgem stelden heel bereidwillig allerlei materialen ter beschikking. Onze nationale trots Eddy Merckx, die het startschot geeft van deze 106de editie, krijgt eveneens extra aandacht.