‘Take good care of my baby’-kortfilm i.k.v Werelddag van verzet tegen armoede

De strijd tegen armoede en maatschappelijke uitsluiting kent jaarlijkse een hoogtepunt tijdens de Werelddag van verzet tegen Armoede op 17 oktober, wanneer steden en gemeenten overal ter wereld het verzet tegen armoede in de verf zetten. In Menen resulteerde een samenwerking tussen verschillende culturele en sociale partners de voorbije jaren in een poëzieproject en een tentoonstelling.

Take-Good-Care-of-My-Baby-05.jpg
De kortfilm ‘Take Good Care of My Baby’ speelt zich af in 'De Nieuwe Stad', een bijzondere wijk in Oostende. Een eiland in de stad met hoogbouw, een doolhof van sociale woningen, voetbalpleintjes en smalle achterafsteegjes. Kwetsbaarheid wordt er gecompenseerd met een stevige dosis authenticiteit, humor en solidariteit.
Regisseur Nicolas Daenens en schrijfster An De Gruyter doken samen met KleinVerhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen een aantal maanden onder in De Nieuwe Stad om er met de bewoners een kortfilm te maken die de eigenheid en kracht van hun wijk zichtbaar maakt voor de 'buitenwereld'. Het is een verhaal op het lijf van de buurt geschreven: het relaas van een alleenstaande moeder die haar leven op de rails tracht te krijgen en daarbij de hulp krijgt van de wijk. Een warm verhaal zonder franjes, soms fragiel en pijnlijk, maar steeds hoopvol.
Na de filmvoorstelling gaan we met elkaar in gesprek - in aanwezigheid van enkele acteurs uit de film! - over solidariteit en kansarmoede. Want kansarmoede kan iedereen overkomen. Iedereen kent wel iemand die de eindjes maar moeilijk aan elkaar kan knopen of minder kansen krijgt. Kwetsbare situaties treffen heel veel mensen vroeg of laat in het leven.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 50. Inschrijven kan via bibliotheek@menen.be of via 056 51 58 70 met vermelding van ‘take good care’-10 okt + naam + aantal personen.