Afhaalbib

Momenteel zijn bibliotheek Menen, bibliotheek Lauwe en bibliotheek Rekkem gesloten omwille van de Corona-maatregelen. Maar goed nieuws: vanaf donderdag 2 april 2020 organiseert bibliotheek Menen voor de bibliotheekleden een afhaalpunt

De afhaalbib is er ook voor kinderen! Zoek je een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen! https://www.boekenzoeker.be/

Voor het afhaalpunt kan je materialen selecteren uit de catalogus en deze aanvragen via onderstaand formulier, eventueel via mail of telefonisch. Je komt naar de bib nadat je een bericht ontving.

Minder mobiel? BIB AAN HUIS bezorgt de gevraagde materialen.

Hoe werkt deze afhaaldienst?

Je zoekt in de catalogus van bibliotheek Menen (niet Lauwe of Rekkem!) de aanwezige werken die je wil aanvragen.

Vul onderstaand formulier in. Kom naar het afhaalpunt nadat je een bericht met afhaalmoment ontving.

Of

Je stuurt een mail naar bibliotheek@menen.be met de lijst van gewenste items (titel, auteur, uitvoerder), je voornaam, familienaam, het nummer van je bibkaart (of eID). 

Of

Wie geen mail heeft, telefoneert tussen 8u en 12u of tussen 13u30 en 17u naar 056 51 58 70. Je geeft je keuze door met je voornaam, familienaam, het nummer van je bibkaart (of eID) .

Formulier aanvraag afhaalpunt

Wat kan je aanvragen?

  • Zowel boeken, strips, tijdschriften, cd’s, dvd’s, games en spellen kan je lenen.
  • Je kan tot maximaal 10 objecten kiezen.
  • Je kan de bib vragen om een pakketje samen te stellen.
  • De bib kan geen garantie bieden dat alle materialen beschikbaar zullen zijn.
  • Ook e-readers kan je ontlenen. Hiervoor gebruik je het bestaande formulier op https://menen.bibliotheek.be/leen-een-e-reader.

Hoe afhalen?

Als de gevraagde materialen klaar liggen, ontvang je een mail. Wie geen mail heeft, ontvangt een telefoontje. Het pakketje met gevraagde werken zal klaarliggen aan de balie van de bibliotheek. Gelieve de nodige afstand te bewaren.

Inleveren

Materialen inleveren kan steeds in bibliotheek Menen via de inleverbus

Kosten

Deze dienst is gratis. Het eventuele leengeld (cd’s, dvd’s, games, spellen) kan je betalen via de betaalautomaat aan de balie.